Ung med psykisk ohälsa


Det finns verksamheter som tar emot barn och unga med tidiga tecken på psykisk ohälsa. Dessa verksamheter är viktiga för att identifiera och stödja unga som behöver hjälp. Här hittar du länkar till verksamheter som kan stötta dig som är tonåring eller ung vuxen med psykisk ohälsa. Här finns både mottagningar dit du kan komma fysiskt i Göteborg eller föreningar som stöttar på webben.

Föreningen Tilia- för ungas psykiska hälsa
Är det psykisk ohälsa eller 'bara' livet som gör ont? Du behöver inte veta svaret, Tilia finns här för dig som är ung/ung vuxen och som behöver någon som lyssnar.

Mottagning för ungas psykiska hälsa
På flera av Närhälsans vårdcentraler finns mottagningen Ungas psykiska hälsa (UPH). Här kan du som är mellan 6 - 18 år få hjälp. Både barn och föräldrar kan ta kontakt och du behöver inte vara listad på vårdcentralen.

Mottagningen unga vuxna (MUX)
MUX är till för dig som är 18 till och med 28 år och lider av psykisk ohälsa och som tidigare har varit i kontakt med till exempel vårdcentral eller ungdomsmottagning men behöver ytterligare behandling.

Norma- kreativ fristad 
Norma är en rehabiliterande och resursstärkande daglig sysselsättning. Målgruppen är kvinnor och transpersoner i åldern 16–25 år, som på grund av psykisk ohälsa har hamnat utanför jobb eller studier.

Columbus- samverkansteam för unga vuxna
Columbus hjälper dig som är arbetslös ung vuxen och vill komma vidare till arbete eller studier men din psykiska ohälsa hindrar dig från att göra det på egen hand.

En väg in- kontaktcenter
En väg in är ett kontaktcenter med uppgift att hjälpa barn och unga med psykisk ohälsa att hitta rätt i vården.

Ungdomsmottagningen Olskroken

Ungdomsmottagningen Olskroken