Slottsskogen - Göteborgarnas park

Slottsskogen är mer än bara fin natur! Varför inte besöka Slottsskogens Djurpark? Djurparken, som är öppen året runt och gratis att besöka, är en av de äldsta i Sverige. Under sommarhalvåret flyttar några av djuren ner till Barnens zoo. Här kan du träffa olika svenska lantraser och gå in i en hage för att klappa några utav dem. Strax intill ligger ponnyridningen där barnen kan rida på Gotlandsrussen. Varje dag matas parkens sälar och pingviner, samtidigt som djurvårdarna berättar spännande informatin om djuren. Sälarna matas kl. 14.00 och pingvinerna kl. 14.30.

I Slottsskogen finns också lekplatsen Plikta som är Göteborgs största och antagligen mest populära lekplats, men Plikta är också en lekplats utöver det vanliga med både fantasifulla lekredskap, grillar och utegym. Personal finns på plats vid Plikta nästan varje dag.

Dessutom finner du i Slottsskogen Göteborgs Naturhistoriska Muséum som bildades 1833 och är Göteborgs äldsta muséum. Här finns nästan 10 miljoner djur och den permanenta utställningen uppvisar ett brett urval av jordens arter - från encelliga amöbor till den stolta afrikanska elefant som tronar i däggdjurssalens mitt.

Parken bjuder även på mat och fika i form av Kafé Björngårdsvillan, Kafé Bräket och restaurangen Villa Belparc. I Slottsskogen kan du dessutom spela både frisbeegolf och minigolf! Välkomna till Göteborgarnas park!

Slottsskogens webbsida

 

Foto: Peter Svenson