Senior med ipad.

Föreläsning: Diabetes

Hälsoteket Örgryte-Härlanda uppmärksammar världsdiabetesdagen med en tudelad föreläsning på temat. Först får vi en genomgång med Bemnet Kidane, distriktsköterska och specialistdiabetessköterska. Han belyser ur medicinskt perspektiv vad diabetes typ 2 är och hur det påverkar kroppen. Sedan får vi ta del av en egenupplevd historia av Mats Michanek om hur det första året med diabetes kan upplevas, och hur en livsstilsförändring kan se ut. Mats utlovar en lättsam föreläsning om ett jobbigt besked och hur det går att vända till något positivt.  

Arrangör: Hälsoteket Örgryte-Härlanda

 

Föreläsare

Bemnet Kidane jobbar på en vårdcentral som distrikt och diabetessköterska och föreläser bland annat på högskola och universitet om diabetes och kultur. Han har ett aktivt samarbete med Göteborgs diabetesförening. 

Mats Michaneck är 61 år gammal och har haft diabetes typ 2 sedan 2013. Han sitter med i styrelsen för Göteborgs diabetesförening och vill inspirera andra med diabetes typ 2 till ett hälsosammare liv. Att alla, efter sina egna förutsättningar, ska må bättre och bli mindre beroende av mediciner. 

 

NÄR: 14 november kl 18.30-20.00

VAR: Kulturhuset Kåken, stora salenKostnadsfritt och utan föranmälan!

 

Välkommen!


◄ Gå till kalendern