Barn i fokus med familj i bakgrunden. Foto Lo Birgersson

Stärka barns förmåga till gränssättning och samtycke

Har ditt barn svårt att säga nej, att vara tydlig med sina egna behov och gränser? Är du osäker på hur du ska stötta och hjälpa ditt barn att utveckla sin förmåga att kunna säga nej
För många barn är det ibland svårt att säga nej, att på olika sätt vara tydliga med sina egna behov och gränser. Ibland kan det vara svårt för barn att veta de vill eller känner förOavsett anledning till att det blir svårt ibland så är grunderna till att samtycka desamma: för att kunna säga ja måste man också kunna säga nej. Vad innebär det egentligen att samtycka? Vad påverkar barnets förmåga att säga ja eller nej i olika sammanhang? Och vad kan du som vuxen göra för att hjälpa ditt barn att stärka och utveckla sin förmåga att vara tydlig med sina egna gränser och behov? Om du känner igen dig i dessa funderingar är du välkommen att delta på denna kostnadsfria föräldraföreläsning på temat gränser och samtycke. Under föreläsningen kommer du att få tips och idéer på generella föräldrastrategier för att stärka ditt barns självkänsla och förmåga att vara tydlig med sina gränser. Föreläsningen riktar sig till dig som förälder eller annan viktig vuxen till barn i skolåldern.

Arrangör: Familjecentrerat arbete i Göteborgs Stad

 

NÄR: Torsdag 17 november kl. 15:00–16:30

VAR: Föreläsningen ges digitalt på svenska och varar i 90 minuter, med paus och möjlighet till att ställa frågor i slutet.Anslut här: Till föreläsningen

 

Föreläsningen livesänds genom Microsoft Teams och kan ses på webben, i appen Teams på smartphone/tablet samt i programmet Teams på datorn. Deltagare är anonyma och ej synliga för andra. Textning aktiveras genom knappen Liveundertexter (CC). Då maskinöversättningen tillhandahålls av Microsoft kan vi inte svara för kvalitén på översättningen.

 

Föreläsningen är kostnadsfri, ingen anmälan krävs.

 

Föreläsningen kan maskintextas på svenska samt automatiskt maskinöversättas till engelska, arabiska, kinesiska (förenklad), rumänska, polska & BKS.

 

Välkommen!

 

Föräldraföreläsning: Stärka barns förmåga till gränssättning och samtycke


◄ Gå till kalendern