Trädgårdsföreningen - i hjärtat av staden

Trädgårdsföreningen ligger mitt i Centrum. Parken har funnits i 160 år och är en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. Området är en fröjd för alla sinnen och parken är en plats för avkoppling och samvaro. Här kan du uppleva växtmarknader, parkvandringar och seminarier. Trädgårdsföreningen har också en av norra Europas främsta rosenträdgårdar som är väl värd att upplevas.

Under sommaren fylls Rosariet av tusentals färggranna doftande rosor och i Palmhuset, som är ett elegant växthus från 1878, hittar du palmer och andra tropiska växter. Här blommar kameliorna, stora som ädelstenar, i rött och rosa.

I parkens lekplats möts magi och lummig trädgård. Här kan alla barn hitta sin egen vrå bland älvor, rutschkanor, lysande ägg, gungor, bambuträd och slingrande grusgångar. Lekplatsen byggdes om under 2013 och har nu en tydligare koppling till parken och dess historia. När det blir mörkt tänds belysningen på lekplatsen och en ny värld träder fram bland lysande ägg, älvor och månsken. Lekplatsen är öppen kl. 07.00-20.00 (1 maj-15 september) och kl. 07.00-18.00 (16 september-30 april).

Vill du fika under ditt besök finns både Rosenkaféet, Café Grindstugan och Restaurang Trädgår'n. Rosenkaféet ligger i Trädgårdsföreningens hjärta, inrymt i en 1800-talsbyggnad, från början ett stall, nu med charmig och fantasifull inredning.

Parken är öppen alla dagar kl. 07.00-18.00, Palmhuset är öppet alla dagar kl 10.00-16.00. Fri entré till parken och Palmhuset. Ingångar från Slussgatan (Drottningtorget), Södra vägen (Bältespännarparken) och Nya Allén.

Trädgårdsföreningens hemsida