Tips på sommaraktiviteter för småbarnsföräldrar

 
 
Hitta ut Avenyn med omnejd eller ta färjan över till Eriksberg och testa Hitta ut här
Packa väskan med lite termos och picknick och testa Hitta ut - ett sätt att se staden med nya ögon. Kanske upptäcker du gator du tidigare aldrig gått?
 
Sjung och rocka loss med Drakarna från på West Pride
Sång, dans och samtal med pedagogerna om riktade regnbågstider på Öppna förskoan Draken.
11 juni kl. 13.00-14.00. Trappscenen, Stadsbiblioteket. 

Föreläsning krigslekar, frisyrer och kärlek
Hur kan vi samtala med barn om normer och normkritik? Om att skapa ömsesidiga samtal med särskilt fokus på kön och hbtqi-frågor. Föreläsare: Elin Larsson, förskolelärare, utvecklingsledare och författare. Föreläsningen teckenspråkstolkas.
13 juni kl. 17.00-17.45. Trappscenen, Stadsbiblioteket. 
 
Läs och samtala normkreativt med barn - låt bilderboken ta plats
Kom och få tips och en spännande bokgåva och prata om hur du kan läsa och samtala normkreativt med barn!
13 juni kl. 15.00-17.00. Kungstorget, Göteborgs Stads tält. 
 
Rulla vagn
Hitta andra föräldrar eller gå med i en befintlig grupp och gör föräldraledigheten roligare tillsammans med andra. Här kan du även ta del av poddar för föräldrar, guider och relevant infomration kring barn och föräldraskap.
 
Sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Göteborg
Under hela sommarlovet arrangeras det massor av olika aktiviteter för barn och ungdomar runt om i staden! Många av aktiviteterna är utvalda av ungdomar som också kommer att feriearbeta som ledare när de genomförs. Likaså kulturskolan och stadens bibliotek bjuder in till träffar med spännande teman och möjligheter att prova på nya saker. 
 
Lekplatsen Göteborg – i denna app hittar du till 150 av Göteborgs lekplatser, och kan läsa om vad de erbjuder samt vilken som är närmsta hållplats. Appen är gratis och finns att ladda ner till Android och iPhone.
 
Barfotaslingan i Slottsskogen
Barfotaslingan är en 300 meter lång sinnesslinga med flera olika slags markunderlag. Ta av dig skorna och strumporna och känn efter hur varje steg känns på de olika underlagen. Ibland känner vi tydligare om vi blundar, så prova gärna det. Det finns ett räcke av rep att hålla sig i om du tycker att det känns ostadigt. Barfotaslingan ligger innanför Naturleken, där finns skyltar på plats med karta och beskrivning.
 
Besök Action Park i sommar!
Actionpark är en av Göteborgs mest unika arenor. Närmare 2000 kvadratmeter böljande landskap i betong till glädje för actionsportare av olika slag. Bakom biosalongen Bergakungen ligger den med sina 1980 kvadratmeter av gropar, hopp, kanter och hinder för alla som åker skateboard, kickbike av trickmodell, inlines och BMX. Här finns också en mindre läktare och ett litet torg med bänkar att pausa på. Till Actionpark är alla välkomna. Alla oavsett ålder eller ursprung ska ha en möjlighet att utöva sin sport, kultur och livsstil. Parken är HBTQ-certifierad. I Actionpark är ungdomarna en resurs. Alla projekt i parken drivs av dem, i nära samarbete med Göteborgs Stad.

Kulturjobbarna kommer till Action Park (11 juli, 25 juli och 1 augusti kl. 12.30-17.00)
Bokcykeln kommer på besök till Action Park (3 juli och 16 juli kl. 12.30-15.30)
 
Tisdagar kl. 16.30-17.30
Torsdagar kl. 17.00-18.00
instragram.com/tranagratiscentrumvast 
 
Generationsspelen - alla vinner
I sommar genomförs generationsspelen för första gången i Göteborg. Generationsspelen tar avstamp i Generation Games, en internationellt etablerad organisation som finns i flera länder där man arbetar för åldersvänliga städer. Kom och delta i lekfulla utmaningar över generationsgränserna. Bjud med familjen, mor- och farföräldrar, andra släktingar, vänner eller grannar. Alla åldrar är välkomna. Alla som genomför alla tio aktiviteterna får pris. Stämpelkort delas ut vid start. Aktiviteten är en del av Årsrika Göteborg.
Fredag 16 augusti kl. 11-15
Startplatser: Dalens utegym eller Mötesplats Mariaträffen, Älvsborgsplan 1A (nära Plaskis vid Mariaplan).
Slingan går i båda riktningar. Startar du vid Dalens utegym så avslutar du vid Mariaträffen eller tvärt om.
 
Familjeträning vid Dalens utegym
Kom med på Familjeträning - ett pass med övningar och lekar för styrka, kondition och rörligthet för att stärka både stora och små kroppar på ett roligt sätt. Leds av instruktör från Idrott- och föreningsförvaltningen. Aktiviteten är en del av Årsrika Göteborg.
Onsdag 14 augusti kl. 14, torsdag 15 augusti kl. 12 och lördag 24 augusti kl. 12
Dalens utegym, Slottsskogen.
  
Ta del av guiden som Göteborg och Company satt ihop över tips i staden.