Parker i Centrum och Majorna-Linné

Nedan presenteras ett axplock av de grönområden och parker som vår stad erbjuder!

Botaniska trädgården
Botaniska trädgården invigdes 1923 och är en av Europas största botaniska trädgårdar och naturparker. Här finns vackra rabatter, växthus, Systematiska trädgården, Klippträdgården, Japandalen, Flora Hellenica, Humlegården, Kryddträdgården och Vitsippsdalen. Parken har öppet från kl. 07.00 till solnedgång. Frivillig entré.
Ring 031-741 11 00/01 för mer information eller besök Botaniska trädgården.

Burgårdsparken
Burgårdsparken anlades i början på 1800-talet och är ett trevligt grönområde vid evenemangsstråket. Parken, med landeriet Stora Katrinelund, ligger mellan Scandinavium och Ullevi.

Domkyrkoparken
Vid Domkyrkan, mitt i centrala staden, hittar du en grön oas. Parken anlades 1860 och här kan du njuta av magnolior och äpple- och päronträd.

Fogelbergsparken
Fogelbergsparken kallas även Bildhuggarens park, namngivet efter skulptören Bengt Erland Fogelberg. Parken anlades i början av 1800-talet och ligger på en brant bergshöjd i Vasastaden, ovanför Nedre Fogelbergsgatan. Här får du en vacker utsikt över staden och blickar ut över lummiga lövträd så som lönn, ask, björk och rönn.

Hagaparken
Hagaparken ligger vid Hagakyrkan, strax intill stadsdelen Haga vid Vasagatan. Parken besöks av många studenter och i ena änden av parken ligger Kurs- och Tidningsbiblioteket.

Kronhusparken
Kornhusparken är en liten park med anor från 1700-talet. Den ligger mitt i centrum vid sidan av Göteborgs äldsta hus, Kronhuset. I denna gamla trädgård växer bland annat buxbom, rosor, salvia, magnolia, körsbärs- och äppleträd, syrener och mullbärsträd.

Lilla Änggården
Lilla Änggården har anor från 1700-talet och är en av få bevarade släktgårdar. Här kan du träda in i ett komplett borgerligt sommarhem från tre sekel. Trädgården består av gräsmattor och rabatter och förr fanns här en stor fruktträdgård. Promenadvägar leder förbi dammar och bäckar i en vacker miljö.

Renströmsparken
Renströmsparken med Näckrosdammen anlades 1923. Parken är belägen mellan Patriciervillor och universitetsbyggnader, bakom Konstmuséet vid Götaplatsen.

Seminarieparken
Seminarieparken ligger nära Linnéplatsen, utmed Övre Husargatan. I den idylliska parken kan du gå runt på grusgångarna och botanisera bland äppleträd, kastanjer, rhododendron och perenner. Här finns också några skulpturer för den konstintresserade.

Skansparken
Denna park är belägen på Skansberget i centrala Göteborg med fästningen Skansen Kronan från 1600-talet på toppen med utsikt över staden. Skansen är idag ett militärmuseum.

Slottsskogen
En av de mest kända parkerna i Göteborg är Slottsskogen som anlades 1874. Här finns många platser att välja på för olika aktiviteter, så som picknick i det gröna, brännbollspel, musik och teaterföreställningar, landskapsstugor, djurpark, Barnens zoo och lekplatsen Plikta. Slottsskogen.

Söderlingska trädgården
Söderlingska trädgården är belägen i Majorna. Här hittar du en nyanlagd perennrabatt så väl som fina gamla träd. Här finns också en fin uteplats för kaféernas gäster, lekplats med tema vatten och hav, en bouleplan samt Gathenhielmska reservatet med enkla bostäder från 1700-talet för sjöfolk och varvsarbetare.

Trädgårdsföreningen
Trädgårdsföreningen ligger mitt i centrala staden med entré mot både Kungsparken och Drottningtorget. Här finner du bland annat Doftträdgården, Stenpartiet, Pionrabatten, Magnolialunden och Rosariet med 5000 rosor. Evenemang hela sommarsäsongen, ring 031-365 58 58 för mer information eller besök Trädgårdsföreningen.

Vasaparken
I Vasaparken ligger delar av Göteborgs Universitet. Här kan du få en skön stunds avkoppling från stadens ljud och aktivitet.