Mindfulness i vardagen

Här nedan kan du ta del av några tips om man vill veta mer vad mindfulness är och hur man kan bli mer närvarande i vardagen

Träna din hjärna - introduktion till mindfulness

 

Mindfulnesscenter
Läkare Ola Schenström arbetar med mindfulness i vården. Han är utbildad av grundaren i mindfulness Jon Kabat-Zinn och är en av Sveriges främsta experter på området. Ola har även skrivit en bok "Mindfulness i vardagen" där du kan läsa mer om hur du kan få in mindfulness i vardagen och vilka effekter mindfulness kan ge.

Balans Online
Onlinetjänst som erbjuder olika tekniker oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Systemet ger dig två träningsformer: MediYoga och MIMY metoden, där Mindfulness som både träningsmetod och förhållningssätt till livet, integreras med MediYoga. Gratis att prova på en månad, därefter kostar det 79 kr/månad.

Center for Mindfulness Sweden
Här kan du hitta gratis ljudfiler med introduktion till kroppscanning, meditation och både stående och liggande yogaövningar.

1177 - Sjukvårdsupplysningen
Här hittar du information kring hur stress fungerar och vad mindfulness är och hur du kan praktisera det. Här finns även goda exempel på övningar att göra i vardagen för en ökad medvetenhet om här och nu. Allt du hittar här är gratis.

Självhjälpshuset Solkatten
Solkatten är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening som är öppen för alla. Här kan du bli en del av olika självhjälpsgrupper utifrån olika ämnesområden.

 

Mindfulness Appen I och II (på svenska) - kostar 30 kr i App Store/Itunes.
Här får du tillgång till guidade meditationer mellan 3-30 minuter, tysta meditationer samt att du kan ställa in att du får mindfulnessnotiser skicakde till dig ex. "Uppmärksamma hur dina axlar känns idag" eller "Se om du kan acceptera det som är just nu".