Ljuspunkter i mörkret från första advent och hela vägen fram ti…

Jul i Göteborg, Poseidon

Hälsolots vill ge sina bästa tips med ljuspunkter för att skapa lite julstämning i mörkret. Det är mycket som är inställt av stadens julfirande i år, men det finns också en del anpassade aktiviteter som går att ta del av.

 

Konstljuspromenad
Mellan Trädgårdsföreningen och Domkyrkoplan återfinns nu nio olika konstljusverk från hela världen. Ge dig ut på en upplyst morgon- eller eftermiddagspromenad. 
Kartan och presentationen av de nio konstljusverken hittar du här 

 

Körsång i Vallgraven
Två tillfällen varje eftermiddag på onsdagar, fredagar, lördagar och söndagar uppträder Göteborgs ungdomskör från Paddan-båten som glider fram i Vallgraven. Detta istället för den Sjungande Julgranen som tar ledigt i år. Pågår mellan den 29 nov - 20 dec.
Julsånger från Vallgraven

 

Julskyltningstävling
Mellan den 29 november och 13 december kan du vara med och rösta fram den bästa julskyltningen i Göteborgs innerstad. Deltagande butiker har julskyltat och satt en dekal med en QR-kod i sitt fönster som du använder för att rösta. På innerstadengbg.se finns en karta med alla butiker som är med i tävlingen. Så klä dig varmt och ge dig ut på en spännande julskyltningspromenad.
Vem gör den bästa julskyltningen i Göteborgs innerstad?

 

Jul i Haga
Trots att det inte blir någon julmarknad i Haga i år så satsar Hagas Företagarförening på att göra Haga Nygatan till juligaste gatan i stan. Här finns julgranar, julbelysning, julskyltning och en egen julkalender. Ta en liten promenad i området och insup julen.
Juligaste gatan i stan

 

Fler tips på anpassade aktiviteter hittar du under Julstaden Göteborg 2020

 

Varm picknick i Slottsskogen
Ta med dig en termos med kaffe, te, varm choklad eller glögg och bege dig ut på promenad i Slottsskogen. Försök att hitta några stigar du inte testat tidigare. För inspiration kika på Slottsskogens kontaktsida 

Hitta en fin fläck där du i lugn och ro njuter av din varma dryck! Känner du dig lite sällskapssjuk? Hälsa på djuren i parken.
Karta till parken hittar du här

 

Stärk dig på Dalens Utegym
Det är härligt att vi har så många utegym i Göteborg! Har du inte testat något ännu? Varför inte ta en promenad till Dalens Utegym och prova på att göra några utomhusövningar. Instruktioner finns vid respektive station samt via Göteborgs stads aktivera-dig-sida där du även hittar korta instruktionsfilmer på övningar du kan göra i utegymmen. 

 

Andas i Japandalen
Promenera långsamt upp mot Japandalen i Botaniska trädgården. Väl där kan du stanna till och göra några korta andningsövningar, kostnadsfria övningar att lyssna till hittar du bland annat här. För den som vill utforska mer av vad Botaniska har att erbjuda så går det att kostnadsfritt ladda ned appen Botaniska som lotsar dig till olika promenader i trädgården.

 

Trappträning
Varför inte utmana dig själv med lite trappträning i kulturhistoriskt intressanta miljöer? Testa t. ex. trappan upp mot Skansen Kronan eller trapporna upp mot Göteborgs Konstmuseum och vidare upp mot Lorensbergs Villastad.