Uppdaterade träningsappar!

Har du en smarttelefon? Då finns det en mängd appar som kan hjälpa dig att bli mer aktiv i vardagen! Hälsolots och FaR-teamet har satt ihop en lista med tips på roliga och användbara appar.

 

Turf - är ett realityspel som går ut på att samla poäng genom att ta över fysiska zoner och sen behålla dom så länge som möjligt. Zonen övertas genom att befinna sig på en plats rent fysiskt. Spelet finns både för Android och IOS, är helt kostnadsfritt men kräver GPS och internetåtkomst.

 

Vardagsworkout - En app från Cancerfonden som hjälper dig att hitta enkla och roliga träningstillfällen i din vardag. Att röra på sig minst en halvtimme varje dag minskar risken för cancer. Appen är gratis och du kan samla poäng och få tips på övningar så som diskhodisco, reklamraketen och busskursgympa.

 

Hatar Träning - Ett träningsprogram för dig som hatar träning. För de flesta tar det 6 timmar för kroppen och hjärnan att vänja sig vid träning. Därför har Friskis&Svettis tagit fram 12 varierande träningspass (ca 30 min långa) där du själv väljer en instruktör utifrån vilken träning du tror passar dig bäst. Träningsprogrammet genomför du när och var du vill under cirka 30 dagar.

 

Moves - Appen som automatiskt mäter din fysiska aktivitet under dagen. Med hjälp av appen kan du se både distans och längd för varje aktivitet. Appen fungerar lite som ett träningsarmband som automatiskt registrerar likt en träningsdagbok hur du rör dig under en dag. Med hjälp av en tidslinje syftar appen till att motivera och inspirera till att du ska röra på dig mer.

 

Runkeeper - Gränssnittet är tydligt och lättöverskådligt. Du ser bland annat sträcka, farten samt var du befinner dig. Byggd för att automatiskt hitta sensorer som pulsband och smarta klockor. Även träningsplaner ingår gratis.

 

Sportstracker - Ganska få funktioner som ändå räcker till för de flesta. Mäter rutt, hastighet, höjd och puls med en separatsåld pulsmätare, beräknar kaloriåtgång och medelhastighet. Du kan dela din träning med andra intresserade.

 

5 K training - Hjälper dig att börja löpträna. Appen är uppbyggd för att ta dig från soffpotatis till att springa 5 kilometer på åtta veckor. Du får motiverande tillrop och utmärkelser vartefter du avancerar. Du kan få instruktioner av en "coachröst" i dina hörlurar medan du går/springer.

 

TrainingGoal - Enkel och lättanvänd, fungerar som en träningsdagbok. Hjälper dig hålla koll på träningen genom att visa inplanerade och utförda träningspass. Du sätter ditt personliga mål och kryssar i efter genomförd aktivitet. Du kan dela informationen med dina vänner för att höja träningsmotivationenen "coachröst" i dina hörlurar medan du går/springer. Obs. Kostar 9 kr att ladda ner.

 

Endomondo - Bra funktioner och möjlighet att välja många olika sporter, ändå relativt tydlig och överskådlig i sitt gränssnitt. Långt framme med koppling mot smarta klockor och liknande tillbehör. Du kan skapa personliga mål eller fixa en utmaning mot dina vänner direkt i appen eller på endomondo-sajten.

 

Träningsappar (pdf)

FaR-teamets tips på appar och webbsidor