Våga fråga_suicide zero

Våga fråga!

Varje år tar nära 1 500 personer sitt liv. Det är fyra om dagen. Men självmord går att förebygga! I föreläsningen "Våga fråga " får du lära dig hur du kan agera när du misstänker att någon i din närhet har det svårt. ”Våga fråga” går igenom fakta och myter om självmord, hur man identifierar varningstecken på psykisk ohälsa och hur man stöttar någon som mår dåligt. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra - det kan rädda liv. Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, läkare och forskare. Föreläsningen är 1 timme med efterföljande 30 minuters frågestund. Ingen förkunskap krävs.

Arrangör: Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen i samarbete med Suicide Zero

 

NÄR: Torsdag 23 mars kl. 18:00 – 19:30

VAR: Digitalt via Microsoft Teams Klicka här för att ansluta till föreläsningen

 

Föreläsningen livesänds genom Microsoft Teams och kan ses på webben, i appen Teams på smartphone/läsplatta samt i programmet Teams på datorn. Deltagare är anonyma och ej synliga för andra. Textning aktiveras genom knappen Liveundertexter (CC). Då maskinöversättningen tillhandahålls av Microsoft kan vi inte svara för kvalitén på översättningen.

 

Föreläsningen är kostnadsfri. Du behöver inte anmäla dig.

 

Kontakt: Anni Rydberg, anni.rydberg@socialhisingen.goteborg.se, 031-366 70 03 Ellinor Öjersson, ellinor.ojersson@socialcentrum.goteborg.se, 031-365 82 96


◄ Gå till kalendern