Vetenskapsfestivalen

En festival för dig som tror att du vet allt! Varje år skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. Omkring 70 000 besök årligen gör den till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Festivalen älskar att blanda vetenskap och kultur på spännande sätt.

Sedan 1997 skapar vi ett årligen återkommande populärvetenskapligt evenemang. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för skola, allmänhet, forskarsamhället och näringslivet.

För alla 10-14 maj 2017:
Det öppna programmet fyller Göteborg med vetenskap under fem dagar om året. Här finns något för alla, helt utan kostnad.

ÅRETS TEMA: TILLIT

Tillit är grunden till så mycket mer än vad man dagligdags reflekterar över. Vad skulle hända med relationer, ekonomiska, politiska och rättsliga system om tillit inte existerade? Vår tillit utmanas i samma takt som världen globaliseras och utvecklas.

Vi översköljs av information och ny teknik och innovationer fullkomligt exploderar runt omkring oss, vilket ändrar förutsättningarna för världen som vi känner den. Ändå är det vi människor, som grupp och som individer, som har förmågan att skapa system som håller, system som är byggda på tillit.

Arrangörer: Chalmers, Göteborgs Universitet, go:teborg & co, Vetenskapsrådet, m.fl

NÄR: 10-14 maj 2017
VAR: Olika platser, främst i centrala Göteborg
Kostnadsfritt!

 

Här hittar du program och mer information!


◄ Tillbaka till kalendern